Situatieschets
De goed opgevoede, vrolijke en vitale Appenzeller reu Duke (geboren op 11 juni 2007) heeft altijd samen met zijn eigenaren gewoond. Sinds ongeveer een jaar woont hij alleen met zijn eigenares.
 
Wanneer zijn eigenares weg gaat, bijvoorbeeld om te gaan werken, blijft Duke rustig. Op commando gaat hij netjes naar z'n mand en hij blijft rustig wachten tot zijn eigenares weer terug komt. Dan is hij blij, maar dat laat hij op een rustige en vriendelijke manier merken. Hij is niet springerig of blafferig. Wanneer er bezoek komt blaft Duke als de deurbel gaat, maar zodra het bezoek binnen is, houdt hij op. Vanuit zijn mand kan hij wel onrustig reageren. Gaat het om vreemd bezoek dan reageert Duke terughoudend, bij bekend bezoek is hij blij en enthousiast. Wanneer het bezoek weer vertrekt gaat Duke op commando rustig in zijn mand.
 
Duke speelt graag met zijn eigenares, hij vindt het leuk om stokken, balletjes en speeltjes te komen brengen en vraagt graag aandacht door zijn neus onder haar arm te duwen. Stoeien vindt Duke ook leuk, maar daarin zoekt hij wel de grenzen op. Duke kan zich ook goed vermaken met speeltjes, bijvoorbeeld rondrennen met een bal of spelen met een touwbot dat hij zelf weggooit.
 
Onaangelijnd kan Duke doorgaans goed overweg met de meeste andere honden. Afhankelijk van het gedrag van de andere hond toont hij interesse en wordt er samen gesnuffeld en gerend óf hij toont géén interesse. Wanneer Duke aangelijnd is kan hij zich soms wat teveel op andere honden focussen, dit uit zich door het strak trekken van de lijn, blaffen (uitvallen) en opgewonden gedrag.
 
Duke is van huis uit niet opgegroeid met kleine kinderen. Hij vindt hun aanwezigheid prima, mits ze hem met rust laten en niet proberen te aaien. Buiten kan Duke soms uitvallen naar kleine kinderen, maar dat heeft niet te maken met de kinderen zelf maar met bijvoorbeeld een skateboard, skeelers of andere 'lawaai-dingen' waar zij mee spelen. Met grote kinderen en volwassenen kan Duke overweg, maar ook voor hen geldt dat ze hem in eerste instantie vooral moeten negeren en zich niet moeten opdringen.
 
Over het gedrag van Duke naar katten is niets bekend, hij heeft nooit met katten samengeleefd.
 
Duke heeft meerdere cursussen gevolgd, waaronder individuele begeleiding, en zal zich na het opbouwen van een vertrouwensband prima kunnen gedragen.
 
Registratie & Identificatie
Duke beschikt niet over een stamboom, maar is wel gechipt.
 
Reden herplaatsing
Voor Duke wordt een nieuwe plek gezocht omdat zijn eigenares gaat emigreren en hem helaas niet kan meenemen.
 
Profielschets nieuwe eigenaar
Voor Duke zoeken we een nieuwe plek waar men het ras kent en hem waardeert zoals hij is: een goed opgevoede, gezellige senior, vrolijk, vriendelijk en vitaal, die zich prima zal gedragen mits er sprake is van wederzijds respect. 
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Duke zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenares in samenspraak met onze stichting bepaald. Duke wordt onder contract geplaatst. De exacte voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenares zich heeft overtuigd van uw geschiktheid. 
 
Update beschikbaar
Over Duke is een update beschikbaar. Wanneer u interesse heeft in Duke, vindt u in de update belangrijke aanvullende informatie over hem. In de update vindt u ook de link naar het Reactieformulier voor Duke. 
 Appenzeller reu Duke (11-06-2007)
 
 Appenzeller reu Duke (11-06-2007)
 
Appenzeller reu Duke (11-06-2007)
 
Appenzeller reu Duke (11-06-2007)
 
Appenzeller reu Duke (11-06-2007)
 
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske