Situatieschets

Maxime is een 8-jarige Entlebucher teef (geboren 12-02-2014) die als pup in het gezin van haar huidige eigenaar (een ervaren hondeneigenaar) is gekomen. Ruim 4 jaar geleden werd de dochter van de huidige eigenaar geboren. In het voorjaar van 2022 is de huidige eigenaar gescheiden en sindsdien woont hij samen met Maxime. De dochter woont op basis van co-ouderschap ook bij de huidige eigenaar. 

Wanneer de huidige eigenaar thuiskomt, reageert Maxime blij en druk en/of springerig. Gaat hij weg, dan blijft zij rustig. Als er bezoek komt, maar ook als het bezoek weggaat, blijft Maxime aandacht vragen. Maxime is behoorlijk waaks en heeft een zware blaf.

Maxime speelt regelmatig met haar huidige eigenaar, vooral stokken apporteren doet ze heel erg graag. In haar eentje met speeltjes spelen is niet zo haar ding. Ze gaat graag met haar huidige eigenaar mee de tuin in, lekker buiten rondstruinen. Uitvallen naar mensen of naar andere honden doet Maxime niet, maar als andere honden vervelend doen laat ze dit wel merken door te brommen. Als Maxime buiten is heeft ze veel aandacht voor de omgeving en snuffelt ze veel.

Maxime kan met kleine kinderen en grote kinderen overweg en kan ook goed mee in de auto. Katten is ze niet gewend, dus of ze bij katten kan is niet bekend. Als pup zijnde heeft Maxime een puppycursus gevolgd.

Maxime wordt omschreven als een lieve, vrolijke, volgzame hond die gek is op aandacht én op eten (ze is een schrokop). Voor haar leeftijd is ze nog behoorlijk speels, soms ondeugend en met andere honden kan ze prima omgaan. Maxime luistert goed en is eigenlijk altijd vrolijk.

Maxime is al een wat oudere hond en omdat ze veel buiten op het erf liep is ze geen hele lange wandelingen gewend. Bij zwaardere belasting heeft Maxime wat pijn aan haar rechterheup. Ze kan nog alles, zoals rennen, spelen, springen, etc, en ze heeft zichzelf aangeleerd om haar rechterheup te ontlasten als deze toch te zwaar zou worden belast. De huidige eigenaar maakt meerdere keren per dag korte wandelingen met haar.

Identificatie en Registratie

Maxime is gechipt en beschikt over een FCI-stamboom.

Reden van herplaatsing

Voor Maxime wordt een nieuwe plek gezocht, omdat haar eigenaar merkt dat hij sinds zijn echtscheiding haar niet meer de tijd en aandacht kan geven die zij verdient. Vanwege alles wat er rondom de echtscheiding moest en nog moet worden geregeld heeft de eigenaar in de afgelopen periode niet volledig gewerkt, maar in het nieuwe jaar wordt dat wel weer opgepakt en zullen er ook weer buitenlandse werkreizen gaan plaatsvinden. Dat betekent dat Maxime dan nog méér alleen zal zijn. Daarbij komt dat Maxime tegenwoordig erg veel aandacht claimt, mogelijk als gevolg van de echtscheiding, waardoor het steeds lastiger wordt om vriendjes en vriendinnetjes van de dochter op een rustige manier te kunnen ontvangen. Voor de perioden van buitenlandse reizen en om vriendjes en vriendinnetjes van de dochter te kunnen ontvangen is er wel een opvangmogelijkheid bij de hand, maar de eigenaar vindt dat Maxime méér verdient dan veelvuldig naar de opvang opvang te moeten worden gebracht. Maxime doet het overigens prima op de opvang tussen de andere honden.

Profielschets nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar van Maxime woont bij voorkeur lekker ruim, maar heeft vooral heel veel tijd en heel veel aandacht voor Maxime zodat zij nog een paar jaar van een onbezorgde oude dag mag gaan genieten. De nieuwe eigenaar houdt in het belastingspatroon rekening met het feit dat Maxime een oudere hond is en dat haar heup op tijd ontzien wordt.

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Maxime zal worden herplaatst, worden door haar huidige eigenaar bepaald. Daarbij zal de stichting een adviserende rol uitoefenen. 

Update over Maxime

Over Maxime is een update beschikbaar. Klik op deze tekst om de update te lezen.

Entlebucher teef Maxime (12-02-2014) is beschikbaar voor herplaatsing

Entlebucher teef Maxime (12-02-2014) is beschikbaar voor herplaatsing

Entlebucher teef Maxime (12-02-2014) is beschikbaar voor herplaatsing

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske