Situatieschets

Voor de jonge Grote Zwitser reu Tjerre (geboren op 9 december 2017) zijn we op zoek naar nieuwe eigenaren. Op dit moment woont Tjerre samen met zijn gezin, bestaande uit vader, moeder en een zoontje van 4 jaar. Het gezin heeft ervaring met honden. Naast Tjerre hebben zij een poes en er lopen kippen en schapen rondom de woning.

Bij thuiskomst van de eigenaren is Tjerre druk en springerig, zijn jeugdige enthousiasme kan hij nog niet zo goed onder controle houden. Daardoor reageert hij ook bij de komst van bezoek druk en springerig, maar de eigenaren werken hier aan door hem op zijn plaats te laten zitten of liggen voordat zij het bezoek binnenlaten. De ontvangst van het bezoek verloopt daardoor steeds rustiger. Bij vertrek van de eigenaren, maar ook bij vertrek van bezoek, blijft Tjerre rustig.

Bewegende huishoudelijke apparaten vindt Tjerre leuk, die nodigen uit om mee te spelen! Vooral als het om bezems of de stofzuiger gaat. Tjerre kan de verleiding moeilijk weerstaan, maar voor een jonge, puberende reu is dat natuurlijk niet zo vreemd. Op huishoudelijke geluiden reageert hij niet.

Tjerre vindt het leuk om met zijn eigenaren te spelen. Snel achter elkaar commando's uitvoeren, of verstoppertje spelen (vanaf verschillende plekken 'hier!' roepen) bijvoorbeeld. Krijgt Tjerre weinig aandacht, dan probeert hij te spelen met de broekspijpen van zijn eigenaren. Dat mag hij natuurlijk niet, maar ja.......... leuk vindt Tjerre het wel! Apporteren kan Tjerre best goed en vindt hij ook leuk om te doen. Met zijn lange flostouw speelt hij ook graag, hij kan dit zelf in het rond slingeren, maar het naar de eigenaren brengen zodat zij het over de grond kunnen bewegen vindt hij ook leuk. Trekspelletjes interesseren hem niet zo erg. Als zijn eigenaren op de bank zitten vindt Tjerre het nog wat lastig om zijn rust te vinden. Geven zijn eigenaren hem een kluif, dan lukt het wat sneller.

Naar andere honden is Tjerre wat afwachtend. Hij speelt wel af en toe met andere honden, maar meestal zoekt hij wat bescherming bij zijn eigenaren. Hij is nog nooit uitgevallen naar mensen of naar andere honden. Wel heeft hij tijdens het uitlaten aandacht voor andere honden en de omgeving en wil hij graag van alles ontdekken. Dat hij niet altijd overal naartoe kan en mag heeft hij inmiddels aardig door.

Tjerre woont op dit moment samen met een poes, deze doet hij geen kwaad maar hij blijft wel uitdagen tot spel. Aangelijnd op straat gaat Tjerre niet achter andere katten aan. Tjerre kan dus met katten overweg, maar het is minstens net zo belangrijk dat eventuele katten bij een nieuwe eigenaar ook met Tjerre overweg kunnen. Tjerre is 'op proef' uit logeren geweest bij mogelijke nieuwe eigenaren, maar de kat des huizes kon niet aan Tjerre wennen.

De omgang met het zoontje van 4 jaar is goed en ook met vriendjes en vriendinnetjes gaat het goed. Wel wordt Tjerre daarin begeleid, omdat hij met zijn speelse pubergedrag nog moet leren wanneer hij kindjes te druk benadert. Ook met grotere kinderen kan Tjerre goed omgaan.

Autorijden is voor Tjerre geen probleem, hij gaat rustig liggen in de kofferbak. De eigenaren hebben met Tjerre een puppycursus gevolgd. Wanneer Tjerre vindt dat hij wat te weinig aandacht krijgt, begint hij in broekspijpen te happen. Hij is hier wel goed in te corrigeren, maar zijn eigenaren merken dat wanneer Tjerre zijn energie niet goed genoeg kwijt kan, het corrigeren lastiger wordt. Tjerre lijkt wat gevoelig op de darmen, maar dit levert geen echte problemen op.

Registratie & Identificatie

Tjerre beschikt over een stamboom en is gechipt.

Reden herplaatsing

Voor Tjerre wordt een nieuw gouden mandje gezocht omdat zijn eigenares geheel onverwachts geconfronteerd werd met een drastische toename van de te werken uren en daarbij ook een opleiding moet gaan volgen voor behoud van haar baan. De eigenaar kan, als ZZP-er, het gebrek aan tijd en aandacht dat hierdoor ontstaat helaas niet opvangen. Naar andere opties (opvang, uitlaatservice) is al gekeken, maar deze bieden onvoldoende mogelijkheden. Daarom is het moeilijke besluit genomen om Tjerre te herplaatsen, zodat hij bij een nieuwe eigenaar voldoende tijd en aandacht (en dus begeleiding) kan krijgen tijdens zijn verdere ontwikkeling.

Profielschets nieuwe eigenaar

Voor Tjerre zoeken we een nieuwe plek waar men voldoende tijd en aandacht voor hem heeft, zodat hij goed kan worden begeleid in de groei naar een leuke, stabiele Grote Zwitser reu.

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Tjerre zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaren bepaald. Deze voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich hebben overtuigd van uw geschiktheid.

 Grote Zwitserse Sennenhond Tjerre (09-12-2017)

 Grote Zwitserse Sennenhond Tjerre (09-12-2017)

Grote Zwitserse Sennenhond Tjerre (09-12-2017)

Grote Zwitserse Sennenhond Tjerre (09-12-2017) 

Heeft u interesse in Tjerre?

Vul dan snel het Reactieformulier Herplaatsing voor hem in en laat ons weten waarom u de meest geschikte kandidaat bent om Tjerre in zijn verdere ontwikkeling te begeleiden. Vult s.v.p. het reactieformulier zo uitgebreid mogelijk in, dat stelt ons in staat om een zo goed mogelijke match voor Tjerre te maken.

 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske